Als ik ooit bij je weg ga….

….is de vertaling van de eerste zin van 1 van de mooiste liedjes, wat mij betreft, ooit geschreven. Ik dacht altijd dat het was geschreven door Leon Russel, de oude rot die onlangs nog door Elton John aan zijn dunne grijze haren uit de goot is getrokken. Maar het blijkt uiteindelijk uit de koker van oude blanke soulmanAl Kooper te komen. Grappig, omdat ik na het lezen van zijn bio een zekere verwantschap met mijn eigen loopbaan ontdekte. En dan bedoel ik niet gemeten naar internationaal succes, want de statuur van Kooper zal ik nooit kunnen benaderen. Zijn werk met Blood, Sweat & Tears was bijvoorbeeld grensverleggend en legendarisch. Maar ook hij was blank en had een grote liefde voor de oude, authentieke Staxx-soulsound. En ook hij heeft een tijdje gewerkt als A&R-manager voor de firma Polygram (het latere Universal).

Maar eerlijk is eerlijk:  ‘I Love You More Than You’ll Ever Know‘ kwam bij mij pas echt ongenadig binnen toen ik de uitvoering van mijn grote held Donny Hathaway hoorde.

In mijn werkhokje in het hoge noorden heb ik een simpele, kale uitvoering van dit liedje opgenomen. Als eerbetoon aan een geweldige songwriter en een geweldige zanger.

Link naar I Love You More Than You’ll Ever Know

Dit bericht is geplaatst in Gezwets. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>